Nieuws

10 tips voor een goede bergtocht

woensdag, 27-11-2013  

10 TIPS VOOR VEILIG EN BEWUST BERGWANDELEN

Steeds meer mensen gaan ’s zomers lekker de bergen in. Wandelen in de bergen is dan ook een fantastische ervaring. Niet de hoogte maar het soort terrein is bepalend; ook op zeeniveau (in Schotland/Noorwegen) kan men bergwandelen. Je combineert op ideale wijze sportief bewegen met een unieke natuurbeleving, waarbij je jezelf helemaal kunt opladen. Iedereen met een goede gezondheid kan gaan bergwandelen.

Je moet als beginnende bergwandelaar niet zomaar lange, moeilijke bergtochten gaan maken. Bergwandelen vergt meer van het lichaam en het uithoudingsvermogen dan gewoon wandelen. Hiervoor is meestal extra training nodig – al is het maar om het plezier te vergroten. Daarnaast moet je kennis van het weer en oriëntatie hebben en de juiste materialen meenemen zoals kleding, geschikt schoeisel en nooduitrusting. Bij de NKBV kun je een  bergwandelworkshop of bergwandelcursus volgen om je op pad te helpen.

Het hebben van de juiste instelling, (zelf)kennis en het goed onderling doorspreken wat je (als groep) wilt en kunt zijn veel belangrijker dan het hebben van een dure regenjas of GPS. Nee durven zeggen en omkeren is een kunst!

We geven je tien tips om veiliger en (natuur)bewuster de bergen in te gaan zodat je (nog) meer plezier aan je tocht zult beleven.

Download hier het artkel uit Hoogtelijn 3/2013 met de tien bergwandeltips.


Comments are closed.