Nieuws

4 handige voordelen van fietskratten

zondag, 11-9-2016  

Wanneer je door de stad loopt zie je ze voorbij razen: fietsers met fietskratten voorop hun fiets.  Ze zijn net heerlijk wezen winkelen en rijden nu met een krat vol spullen naar huis. De laatste jaren zie je steeds meer fietsen met fietskratten en dat is helemaal niet gek. Een fietskrat is ontzettend handig en helpt je om boodschappen of andere aankopen handig te vervoeren. Een fietskrat heeft een aantal grote voordelen ten opzichte van een fietstas:

  • Spullen voorop de fiets
  • in de gaten houden
  • Zit niet in de weg
  • Valt niks uit

In de eerste plaats bevestig je het fietskrat voorop de fiets. Hierdoor kun je goed in de gaten houden hoe de spullen eraan toe zijn. Vervoer je bijvoorbeeld een bosje bloemen, dan kun je voorkomen dat dit bosje wordt geplet onder de andere spullen. Je kunt tijdens het fietsen de bloemen even verplaatsen, zonder dat je hiervoor hoeft af te stappen. Wanneer de spullen in een fietstas of in een plastic tas zitten is dit veel lastiger. Je moet dan proberen met je ene hand de bloemen te verplaatsen, terwijl je met de andere hand moet sturen. Daarnaast moet je ook de weg in de gaten houden. In de regel is dat lastig te combineren. Wanneer je geeft om je eigen veiligheid zijn fietskratten daarom erg handig. Ten tweede kun je de spullen in het krat goed in de gaten houden. Wanneer je lekker bent wezen shoppen zie je vaak dat de plastic tassen uitpuilen. Wanneer je de kleding dan in een fietstas bewaart bestaat de kans dat dit uit de tas valt zonder dat je het door hebt. Daar gaat dat leuke shirtje of die dure broek! Met een fietskrat op je fiets kun je al je aankopen goed in de gaten houden. Je hebt het direct door als een tas omvalt of een kledingstuk op de weg valt.

Fietskratten zitten nooit in de weg

Stel je voor: je wilt even snel naar de winkel met een vriendin. Haar fiets staat nog thuis, dus jullie besluiten snel op die van jou te gaan. Wanneer je fietstassen achterop je fiets hebt ontstaan dan problemen. In de eerste plaats kan zij niet lekker zitten, zonder dat de tassen tegen haar benen duwen. Daarnaast is de kans groot dat de tassen halverwege de rit van de fiets vallen. De enige optie is om de tassen weg te halen, maar dat kost weer tijd. Bovendien kun je de gekochte boodschappen dan niet handig weer meenemen naar huis. Met fietskratten heb je geen last van deze problemen. De vriendin kan gewoon achterop en jullie kunnen gelijk op weg. Wanneer jullie alle inkopen hebben gedaan gooi je de tassen in het fietskrat en kunnen jullie weer naar huis: doodeenvoudig! Fietskratten besparen je op deze manier een hoop kopzorgen. Je hebt nu gezien dat fietskratten een aantal belangrijke voordelen hebben ten opzichte van fietstassen. Waar wacht je nog op, ga snel op zoek naar een leuk fietskrat voor jouw stalen ros!

Een krat van goede kwaliteit

Op https://www.fiets-tassen-shop.nl/fietsmand/fietskratten vind je de beste fietskratten tegen de laagste prijzen. Je kunt kiezen voor een plastic krat, maar ook voor een houten krat dat prachtig is afgewerkt. Een fietskrat is dus niet alleen praktisch, maar ook nog eens heel modieus! Surf vandaag nog naar bovenstaande site en bekijk het volledige assortiment. De montage is heel eenvoudig, je kunt dit heel gemakkelijk zelf doen. Kom je hier toch niet uit, dan kun je altijd even kijken bij een fietsenmaker in de buurt. Deze staan altijd voor je klaar om je even snel te helpen met dit klusje.


Comments are closed.