Mens en gezondheid

Elektronisch roken

vrijdag, 6-3-2015  

Roken. Een slechte gewoonte. Helaas geldt voor veel mensen dat als ze er eenmaal mee begonnen zijn, stoppen moeilijk blijkt. Roken is echter niet alleen slecht voor uzelf, maar ook voor de mensen om u heen. Dit was ook de achterliggende gedachte toen het omstreden rookverbod werd ingevoerd. Dit rookverbod had tot gevolg dat rokers ineens in weer en wind buiten moesten met hun sigaretje. Vervelend voor zowel de rokers als de niet-rokers in het gezelschap. De eerstgenoemden merken dat ze toch iets minder van hun sigaret genieten als de wind guur is en de regen naar beneden valt. De niet-rokers zien hun gezelschap, bijvoorbeeld na elke gang in een restaurant of na elke biertje in het café, tijdelijk uit elkaar vallen. Deze nadelen gelden voor elektronisch roken in mindere mate of zelfs helemaal niet. Zo is elektronisch roken, ook wel e-roken genoemd, namelijk veel minder ongezond van het roken van sigaretten, zowel voor de roker als voor de omstanders. Voor de omstanders is elektronisch roken zelfs helemaal niet ongezond. Daarom mag u in de meeste restaurant en kroegen ook gewoon binnen elektronisch roken. Veel gezelliger dus omdat u gewoon bij het gezelschap kunt blijven zitten, maar ook veel comfortabeler omdat u niet buiten in de kou of in de regen hoeft te gaan staan roken. Elektronisch roken heeft dus veel voordelen en daar zullen we nu verder op in gaan.

De voordelen van elektronisch roken

Waarom is elektronisch roken dan minder ongezond? Voor de omstanders is dit het geval omdat degene die elektronisch rookt damp uitblaast, in plaats van rook bij een gewone sigaret. Deze damp is niet schadelijk voor omstanders. Voor de rokers zelf is e-roken ook veel minder schadelijk. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de effecten van elektronisch roken op lange termijn nog niet uitgebreid onderzocht en dus niet bekend zijn, maar er lijken duidelijke gezondheidsvoordelen te zijn ten opzichte van het roken van sigaretten. Het is namelijk zo dat de ampullen met vloeistof in de elektrische sigaretten geen tabak bevatten, waar dat normale sigaretten dat natuurlijk wel bevatten. In zitten veel giftige stoffen, zoals teer, stikstofoxide en koolmonoxide. Bovendien kan de roker van elektrische sigaretten zelf bepalen hoeveel nicotine hij of zij rookt. Elektronisch roken kan zelfs helemaal zonder nicotine! Doordat rokers met elektrische sigaretten hun eigen hoeveelheid nicotine kunnen bepalen, wordt elektronisch roken ook vaak gebruikt om van het roken van gewone sigaretten af te komen. De roker kan dan langzaam en naar eigen inzicht de hoeveelheid nicotine terugdringen en op een gegeven moment helemaal van de nicotineverslaving die het roken van gewone sigaretten vaak met zich meebrengt af zijn. Een ander voordeel van elektronisch roken is dat de damp die uit de elektronische sigaret komt geurloos is. Geen stinkende kleren en vingers meer dus en geen rookdampen meer in huis. Er zijn nog andere praktische voordelen. Zo is er geen brandgevaar meer, zijn asbakken niet meer nodig en is de elektrische sigaret gemakkelijk overal mee naartoe te nemen. Belangrijk voordeel is ook dat e-roken goedkoop is. Door de veel kleinere gezondheidsrisico’s wordt er ook veel minder belasting op geheven. De aanschaf van de elektrische sigaret is dan een relatief grote kostenpost, maar daar kunt u dan ook een behoorlijke tijd mee vooruit. Het is wel zo eerlijk om ook de nadelen van elektronisch roken op te noemen. Elektronisch roken is bijvoorbeeld natuurlijk slechter dan helemaal niet roken, zeker als u niet nicotinevrij rookt. Wij adviseren dan ook om nicotinevrij te roken en, als u daar moeite mee heeft, de elektrische sigaret te gebruiken om van uw nicotineverslaving af te komen.

Wellicht het grootste nadeel van elektronisch roken is dat sommige mensen die niet roken beginnen met e-roken om vervolgens te beginnen met normale sigaretten. Het is niet bekend hoeveel mensen dit doen, maar het is natuurlijk enorm zonde om een nicotineverslaving op te bouwen. Daarnaast zijn er, hoewel er veel praktische voordelen zijn, ook praktische bezwaren. Elektrische sigaretten werken op batterijen. Deze batterijen moeten worden opgeladen en kunnen tijdens het opladen niet gebruikt worden.

Meer informatie

Op onze website, https://www.beste-e-sigaret.biz/elektronisch-roken/, vindt u nog veel meer informatie. U kunt niet alleen op de website terecht voor uitgebreidere informatie over de bovengenoemde voor- en nadelen, maar ook voor informatie over de volgende zaken:

  • de elektrische sigaretten die wij aanbieden
  • de geschiedenis van de elektrische sigaret
  • een beschrijving van hoe elektronisch roken in zijn werk gaat
  • welke e-liquids er beschikbaar zijn
  • hoe het afkicken van gewoon roken met behulp van een elektrische sigaret werkt

Neem dus een kijkje op onze website. Zeker als u op zoek bent naar een elektrische sigaret kunnen wij u helpen. We hebben een breed assortiment elektrische sigaretten voor allerlei soorten rokers. Bent u een beginnende roker? Dan hebben we een simpele elektrische sigaret voor u, waar u niet teveel zelf in hoeft te stellen. Als u al wat langer elektronisch rookt, hebben we een elektrische sigaret voor de wat meer gevorderde roker. Ten slotte bieden we een elektrische sigaret aan voor mensen die al veel ervaring hebben met elektronisch roken. Deze sigaret heeft meer functies dan de bovengenoemde sigaretten en daardoor is het voor de ervaren roker mogelijk om de elektrische sigaret meer te laten aansluiten op zijn of haar voorkeuren. Neem voor alle informatie over de producten die wij aanbieden, en over welke zaken er bij een e-sigaret geleverd worden, eens een kijkje op onze website.


Comments are closed.