Mens en gezondheid

Enkelbraces in verschillende soorten en maten vind je op all4fysio.nl

vrijdag, 11-11-2016  

all4fysio - enkelbracesDankzij onze flexibele enkels kunnen we lopen, rennen, springen, stretchen, hinkelen et cetera. Maar door die flexibiliteit is de enkel natuurlijk ook kwetsbaar. Als je verkeerd landt na een schitterende sprong, dan kan je enkel zo maar dubbelvouwen. Dat leidt in eerste instantie tot helse pijn en daarna zal je een lange poos moeten revalideren voordat je weer normaal op je enkel kan staan/lopen. Afhankelijk van de ernst van de blessure kan het ook gebeuren dat de enkel, nadat je deze verzwikt, zwak en dus extra kwetsbaar blijft. Sommige mensen hebben van nature zwakke enkels. Zij kunnen bijvoorbeeld niet schaatsen zonder versteviging van de enkel. Deze mensen lopen ook meer risico om hun enkel te verzwikken. Als deze personen gaan sporten zonder enkelbescherming, dan is dat vragen om problemen. Er zijn dus twee algemene situaties waarbij enkelbraces uitkomst bieden. Allereerst kun je zoals gezegd geblesseerd raken en het is tijdens het herstellen verstandig om gebruik te maken van enkelbraces. Het kan ook zo zijn dat je enkels van nature zwak zijn. Mocht je dan gaan sporten, dan is het een goed idee om gebruik te maken van enkelbraces. De enkelbraces zijn dan bedoeld om je enkels te verstevigen en blessures te voorkomen. Om die reden is het ook heel goed mogelijk dat je na een enkelblessure enkelbraces blijft dragen. Zoals gezegd kan het gebeuren dat je enkel zwak blijft na het herstel. In zulke gevallen is het daarom verstandig om enkelbraces te blijven dragen. Zo weet je zeker dat je je enkel niet opnieuw verzwikt. Los van deze twee situaties is het ook verstandig om enkelbraces te gebruiken tijdens de sporten waarbij je je enkels veel belast. Denk hierbij aan:

  • Voetbal
  • Hockey
  • Tennis
  • Basketbal
  • Volleybal

Enkelbraces passen vaak prima in sportschoenen en je ziet veel professionele sporter met enkelbraces. Voorkomen is vaak beter dan genezen. Omdat de enkel een kwetsbaar onderdeel van het menselijk lichaam is, kan het nooit kwaad om het zekere voor het onzekere te nemen. Je vindt enkelbraces op all4fysio.nl.

Het bestellen van de juiste artikelen

Als je op de site kijkt, dan merk je al snel dat je kunt kiezen uit verschillende enkelbanden. Elke enkelband is speciaal bedoeld voor een specifieke ondersteuning. Het kan dus lastig zijn om precies te ontdekken wat jij nodig hebt. Daarom kun je gratis contact opnemen met de advieslijn. Je kunt dan vragen welke brace bij jou past. Je kunt aan de medewerker uitleggen hoe je je enkel hebt geblesseerd of welke sport je speelt. Mocht je al klachten hebben, dan kun je deze beschrijven en op basis van al dit soort informatie kan de medewerker je voorzien van een advies. Op die manier weet je precies welke enkelband jij nodig hebt. Soms is het ook een kwestie van smaak. Er zijn bijvoorbeeld enkelbanden in de vorm van straps. Deze wikkel je rond je enkel en kun je zelf zo strak aantrekken als je zelf wilt. Je hebt echter ook enkelbanden die als één geheel aangetrokken kunnen worden. Dat is makkelijker, maar je hebt zelf minder controle over de strakheid van de enkelband.

De voordelen van all4fysio.nl

Mocht je bestellen bij deze website, dan is het goed om te weten dat je niet alleen enkelbraces kunt kopen. Ook banden voor de polsen en de knieën zijn natuurlijk via deze website te verkrijgen. Daarnaast heb je te maken met verschillende leuke voordelen. Zo hoef je bijvoorbeeld geen verzendkosten te betalen over aankopen boven de 50 euro. Daarnaast hoef je nooit lang te wachten, want voor 17:00 bestelt, betekent de volgende dag in huis.


Comments are closed.