Mens en gezondheid

Op zoek naar fysiotherapie in Amsterdam?

donderdag, 11-5-2017  

Afgelopen zomer dacht ik dat ik een spier verrekt had bij het zwemmen. Ik zwem namelijk op vrij hoog niveau, dus het verreken van een spier is iets wat regelmatig gebeurd. Normaliter voel ik me direct beter na een sportmassage. Maar dit keer was het anders. De sportmasseuse wist ook niet wat er exact aan de hand was dus ben ik meteen online gaan zoeken. In eerste instantie wilde ik meteen ‘fysiotherapie Amsterdam’ googlen, zodat ik meteen een afspraak kon maken met een fysiotherapeut. Dit keer zocht ik toch op wat andere termen omdat ik eerst de oorzaak van het probleem zelf wilde uitzoeken. Deze zoektocht eindigde al snel toen ik uitkwam bij de website hierhebikpijn.nl. Dit was voor mij echt een uitkomst. Een website waar je online een check kunt doen van de specifieke klachten die je hebt. Alles wordt helder verbeeld met foto’s van het menselijk lichaam. Zo kun je heel makkelijk op een animatie van een mens de locatie aangeven waar je exact pijn hebt. De vragenlijst of checklijst die vervolgens verschijnt heeft specifiek betrekking op alle klachten. Je krijgt allerlei vragen zoals of je ooit een ernstige aandoening hebt gehad en ook naar de oorzaak van de klachten. Dus of je gevallen bent of misschien aan een bepaalde aandoening lijdt. In eerste instantie dacht ik dat door zo’n uitgebreide vragenlijst fysiotherapie in Amsterdam wellicht overbodig wordt. Ik ging namelijk zelf al nadenken over de bewegingen en de exacte oorzaak. Een logisch gevolg hiervan is dat ik zelf opzoek al ging naar het voorkomen van het probleem. Een ander pluspunt van de website is dat je ook op locatie van het menselijk lichaam gericht op zoek kan gaan naar de klachten en symptomen. Per regio vind je een uitgebreide lijst met aandoeningen en bijbehorende klachten. Op deze manier kreeg ik al snel inzicht in welke spieren betrokken waren bij mijn klachten. Per klacht vind je een anatomische afbeelding van de specifieke regio. Je krijgt direct inzicht in alle relevante spieren en weefsels, waardoor je zelf al een globale inschatting kunt maken. Op deze manier kon ik de conclusie maken dat het een acute pijn was. En ook de ontstaanswijze werd meteen helder. Zo heb ik al langere tijd last van een beenlengteverschil. Dit wist ik al door een andere fysiotherapie in Amsterdam.

Een duidelijk overzicht van fysiotherapie in Amsterdam

Om andere oorzaken uit te sluiten ben ik me nog verder gaan verdiepen in de oorzaken en symptomen van pijn in het heup gebied. Diverse klachten en aandoeningen kunnen in dit gebied ontstaan zoals:

  • Bekkeninstabiliteit
  • Heupfractuur
  • Heup artrose
  • Pijn aan de buikspieren

Op deze manier kon ik zelf al een groot aantal aandoeningen uitsluiten. Maar alsnog moest ik de volgende stap gaan zetten: het zoeken van fysiotherapie in Amsterdam. Het is namelijk onmogelijk om zelf te gaan dokteren. Je moet het professioneel aanpakken als je topsporter bent. Maar de website biedt ook een goede oplossing voor dat probleem. Je kunt heel makkelijk op postcode of plaats zoeken naar een geschikte vorm van fysiotherapie in Amsterdam en andere steden.

Pluspunt van hierhebikpijn.nl

Een voordeel aan deze website vind ik dat alle informatie betrouwbaar is. Dat pretenderen natuurlijk meer websites. Maar deze website werkt nauw samen met huisartsen en fysiotherapeuten waardoor alle informatie gestoeld is op wetenschappelijke onderzoeken. Indien je op zoek bent naar fysiotherapie in Amsterdam, raad ik je echt aan eerst deze website raad te plegen. Neem snel een kijkje bij: Hier Heb Ik Pijn.  Het was nog nooit zo makkelijk om geschikte fysiotherapie in Amsterdam te vinden.


Comments are closed.