Nieuws

Racefietsen voor verbeteren conditie

donderdag, 12-1-2017  

Wil jij graag wat meer aan je conditie werken en wil je dit graag in de buitenlucht doen? Dan moet je zeker eens de mogelijkheid van het racefietsen overwegen. Veel mensen denken bij sporten in de buitenlucht al snel aan hardlopen en niet iedereen ziet dit zitten of kan dit fysiek aan. Maar fietsen is ook een goede manier om de conditie te verbeteren en iedereen kan natuurlijk op de fiets stappen. Je hoeft hiervoor niet meteen aan racefietsen te denken, je kunt natuurlijk ook op je gewone stadsfiets stappen. Maar je zult merken dat als je een tijdje op deze manier aan het sporten bent, je steeds meer zin krijgt om meer tempo te maken en langere afstanden af te gaan leggen. Je conditie wordt beter en je wilt jezelf eigenlijk nog meer uitdagen dan op jouw gewone fiets mogelijk is. Dat is het moment dat je vaak toch gaat overwegen of een racefiets voor jou niet een goed idee is. Terwijl jij je op je stadsfiets voortbeweegt, zullen groepjes racefietsers je regelmatig voorbij komen. Je oriënteren op racefietsen is dan een logische volgende stap, je kunt hiermee de sportieve mogelijkheden een stuk uitbreiden.

Voordelen van racefietsen

Wat zijn nu de voordelen van racefietsen ten opzichte van andere modellen? In de eerste plaats zijn ze een stuk lichter van gewicht, waardoor je minder gewicht voort hoeft te duwen en het fietsen minder zwaar gaat. Je kunt daardoor gemakkelijker langere afstanden afleggen en meer snelheid maken. Dit lukt ook beter door het model van racefietsen. Door de manier waarop deze gebouwd zijn, de houding die je hierop aanneemt, zul je minder weerstand ondervinden van de wind. Ook dit zal de inspanning minder zwaar maken. En daar komt tot slot nog bij dat deze sportfietsen vaak ook over heel wat meer versnellingen beschikken dan de gewone fiets waar jij nu gebruik van maakt. Zo kun jij op ieder moment kiezen voor een versnelling die het best past bij de weersomstandigheden van dat moment, het terrein waar je over fietst en hoe sterk jij je fysiek voelt. Gebruik maken van racefietsen zorgt er dus voor dat jij meer mogelijkheden hebt om al fietsend je conditie op peil te houden, om langere afstanden af te leggen en hierbij meer snelheid te maken. Het is dus zeker de moeite waard om dit te overwegen.

Koop je racefiets bij Bike Experts

Ben jij een beginnende sportieve fietser of heb jij al heel veel kilometers op de racefiets afgelegd? Je bent bij Bike Experts altijd aan het juiste adres voor de aanschaf van een nieuwe tweewieler! Zij bieden een ruime keus aan racefietsen, van eenvoudige tot professionele exemplaren. Je kunt bij hen terecht voor fietsen gemaakt van:

  • carbon
  • titanium
  • aluminium

Uiteraard bieden zij diverse merken aan, want niet iedereen heeft baat bij hetzelfde merk. Doordat zij gebruik maken van het Bike Fitting systeem, kunnen ze ervoor zorgen dat jij uit het ruime aanbod racefietsen een exemplaar krijgt dat helemaal past bij de afmetingen van jouw lichaam. Je zult er echt versteld van staan hoeveel effect dit heeft op hoe jij op je fiets zit. Hoe beter deze bij jouw lichaam past, hoe gemakkelijker het fietsen zal gaan. Naast een goede racefiets kun je bij Bike Experts ook terecht voor alle andere zaken die je hierbij nodig hebt. Zoals speciale fietskleding en bidons, maar ook voor bijvoorbeeld accessoires, onderdelen en speciale voeding. Voor racefietsen en alles wat je daarbij ook maar nodig kunt hebben, moet je dus zeker naar Bike Experts gaan!


Comments are closed.