Nieuws

Verschillende soorten hondenrassen

zaterdag, 28-10-2017  

Mensen die een hond kopen, moeten zich bewust zijn van de grote verschillen die er bestaan tussen de verschillende hondenrassen. Er worden nogal eens te snel beslissingen genomen op dit gebied en dat is zonde. Als jullie niet goed bij elkaar passen, kunnen er vervelende situaties ontstaan, terwijl je met een goede klik juist echt de beste vrienden kunt worden en onafscheidelijk van elkaar zult willen zijn. Iedereen hoopt natuurlijk op het laatste, maar dit krijg je alleen voor elkaar als je de moeite neemt om je eerst te verdiepen in de verschillende hondenrassen. Je hebt zoveel opties als toekomstig baasje, zo kun je een pup ophalen uit het asiel of bij een fokker, maar je kunt ook kiezen voor een dier dat al volwassen is en een nieuw huis nodig hebt. Bijvoorbeeld omdat zijn vorige baasje is overleden of omdat iemand in het gezin allergisch bleek te zijn. Er kan een voordeel zitten aan het kiezen voor een volwassen hond, deze hoef je bijvoorbeeld niet zelf meer zindelijk te maken. Wat je ook doet, zorg er hoe dan ook voor dat je weet wat de kenmerken van de verschillende hondenrassen zijn, zodat je een goede keus kunt maken.

Welke hondenrassen passen bij jou?

Het is altijd belangrijk om te kijken welke van de hondenrassen voor jouw situatie de beste match zullen vormen. Daarbij moet je een aantal factoren in het oog houden, namelijk:

  • wat voor formaat hond wil je hebben?
  • hoeveel tijd heb jij om ervoor te zorgen dat hij beweging krijgt?
  • heb je kinderen of zou je die willen krijgen?
  • heb jij zelf een sterk karakter of niet?

Soms hebben mensen de neiging om een beestje uit te kiezen puur op basis van het feit hoe deze eruit ziet. Of omdat dit ras op dat moment populair is, bijvoorbeeld door een film of doordat een beroemdheid een dergelijke hond heeft. Maar niet alle hondenrassen zullen even goed bij jouw situatie passen. Woon jij in een klein huis, dan is een groot dier vaak al geen heel goede optie. Heb jij weinig tijd om met je beestje op stap te gaan, bijvoorbeeld omdat je fulltime werkt, kies dan niet voor een ras waarvan bekend is dat ze veel energie hebben. Dit is echt vragen om problemen, je viervoeter zal zich dan gaan vervelen en zijn energie niet kwijt kunnen en dit kan tot vervelend gedrag leiden. Sommige hondenrassen hebben ook een heel sterk karakter en als jij daar geen tegenwicht aan kunt bieden, dan lopen zij zo over jou heen en worden jou de baas. Dit zijn echt allemaal factoren om te overwegen voordat je daadwerkelijk een hond in huis gaat halen.

Vind handig overzicht op Tinki.nl

Je vooraf goed inlezen is dus belangrijk en dit kun je heel goed doen op Tinki. Je vindt hier van heel veel hondenrassen precies uitgewerkt wat hun uiterlijke kenmerken zijn, hoe zij fysiek in elkaar zitten en op welke ziektes zij extra risico lopen. Ook vind je er een beschrijving van de belangrijkste karaktertrekken van alle hondenrassen. Daarnaast bieden zij ook informatie over de te verwachten leeftijd die het dier kan behalen en over eventuele ziektes die bij het ras vaker dan gemiddeld voorkomen. Zo weet je ook op dat gebied wat je kunt verwachten. Door je goed in te lezen in de verschillende mogelijkheden, voorkom je dus dat je kiest voor een ras dat achteraf gezien helemaal niet bij jullie situatie past. Ga dus niet enkel voor het uiterlijk, maar kijk naar de eigenschappen van de verschillende hondenrassen om te bepalen wat voor jou waarschijnlijk de beste match is.


Comments are closed.